Over het blog


Het idee achter dit blog is dat de waarnemingen die ik in Boutersem doe, kan delen met iedereen die dit blog bezoekt. Soms lukt het een vogel, insect, bloem of wat dan ook mooi op foto vast te leggen en deze wil ik dan graag met de lezer delen. Ook een mooi landschap of een prachtige wolkenlucht zal met regelmaat op het blog verschijnen. M.a.w. alles wat bloeit, groeit of mij boeit kan aan bod komen. De soorten die ooit al eens in Boutersem werden gezien, kunnen via de pagina "waargenomen soorten" worden geraadpleegd. Je kan daar dan op de betreffende link van een soortgroep klikken en je zal worden doorverwezen naar de specifieke lijst op de site van waarnemingen.be. Het zijn links naar al de waargenomen soorten in Boutersem sinds 27 mei 1929.

----------------------------------------------------------------------------------

Als weeramateur doe ik sinds 2002 waarnemingen. Berichtjes over het weer zullen dus zeker niet ontbreken. Ik gebruik voor het waarnemen een elektronisch weerstation van Davis (zie onderstaande afbeelding). Na aflopen van elke maand of seizoen, verschijnt een overzichtje in tabelvorm op het blog.  
Belangrijk om weten is dat de waarnemingen gebeuren volgens de voorschriften van de VVW (Vereniging voor Weerkunde). In de winterperiode (wintertijd) duurt een waarnemingsdag van 19 uur tot 19 uur, tijdens de zomerperiode (zomertijd) is dit van 20 uur tot 20 uur.  

 Ben je benieuwd naar hoe warm of koud het was op een bepaalde dag, maand of seizoen, of hoeveel neerslag er viel op een bepaalde dag of maand in Boutersem? Ik help graag.

  ----------------------------------------------------------------------------------

Mijn woon-werk verplaatsingen tracht ik zo veel ik kan met de fiets te doen. Een heen en terugrit maakt samen 38 km. Ik hou zorgvuldig mijn fietskilometers bij. De fietsstatistiek kan je onderaan in de linkerkolom van het blog terugvinden. 
----------------------------------------------------------------------------------

Rest me enkel nog deze kleine mededeling. Op al mijn foto's rust een copyright. Zou je toch graag een foto gebruiken voor gelijk welk doeleind, dan graag een seintje en bronvermelding a.u.b.

Veel kijk en leesplezier.

PeterDM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten