zondag 2 april 2017

Lente (bloeiers)

De lente is nu wel echt uit de startblokken gegaan. Tijdens wandelingen valt er terug veel meer te beleven dan in de winterperiode. Insecten zie je snel "veiliger oorden" opzoeken als je er voorbij wandelt. De bomen beginnen stilaan hun groene kleur terug te krijgen en de eerste lentebloeiers tonen hun eerste frisse bloemen. Vandaag zag ik er al enkele in de omgeving van Butselbos

Hier de gele bloempjes van het het Kleine kruiskruid. Dit plantje bloeit eigenlijk bijna het hele jaar door. 


Ook de Paardenbloem staat bijna elke 2 meter te pronken met zijn gele bloemen. Het ene plantje draagt er al wat meer dan de andere. Dit exemplaar had gezien het groot aantal bloemen het op deze plaats heus wel naar zijn zin. 


Van een heel andere kleur en ook bijna het hele jaar door te zien zijn deze paarse lipbloempjes van de Paarse dovenetel. Makkelijk te herkennen aan de bovenste paars verkleurde bladeren. 


Waar je al meer een oplettend oog voor moet hebben zijn deze piepkleine blauwe bloempjes van het ereprijs. Van ereprijs bestaan er vrij veel verschillende soorten. Hier op de foto zien we het Grote ereprijs. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten